Keresőoptimalizálás Budapest

Keresőoptimalizálás Budapest

Keresőoptimalizálás Budapest, SEO

2017. június 02. - Privát Béla

Keresőoptimalizálás, SEO Budapesten és vonzáskörzetében

A SEO angol szó, jelentése: Search Engine Optimization, vagyis a SEO, magyarul keresőoptimalizálás. A tevékenység lényege összefoglalva: egy weboldalt bizonyos szavakra, kifejezésekre a találati lista adott helyeire, optimális esetben az első helyre juttatni.

Nem véletlen a nagy elszántság, hiszen az emberek egy keresés során jellemzően csak a találati lista első oldalát nézik meg (90%), ami a Google kereső esetében 10 találatot (most már kevesebbet átlagosan 8,5-öt, de erre a cikk legvégén még kitérünk) jelent, és közel felük az első találatra fog kattintani, de az első három találat elviszi a kattintások több mint kétharmadát. Keresőoptimalizálás Budapest

Annak érdekében, hogy a weboldal jó helyet szerezzen meg a találati oldalakon, a weboldalt a Google algoritmusaihoz kell “igazítani”. Habár a Google algoritmusai nem nyilvánosak, tehát a nagyközönség nem tudja hogyan működnek, miként rangsorolnak, több mint 10 év tapasztalata révén felépült egy SEO-tudásanyag. Ami persze állandóan változik, ahogy az algoritmusok is változnak. 

seo-keresooptimalizalas-budapest

A SEO TÖRTÉNETE

Keresőoptimalizálás azóta létezik, mióta a keresők 1993-ban megjelentek az interneten. Eleinte a weboldalak tartalma és a tulajdonos által megadott kulcsszavak alapján rangsorolták az oldalakat. A következő lépés az volt, amikor egyes oldalak népszerűsége határozta meg, hogy a találati listán (SERP, Search Engine Result Page) milyen pozícióba kerüljön egy oldal. Később már azt is figyelték, hogy egy látogató mennyi időt tölt egy oldalon. Az előbbi kettőt ötvözték is, de a keresőpotimalizálók a SEO során ezeket robottokkal képesek voltak kijátszani. Ezt követően jelent meg az a módszer, hogy külső, az adott oldalra mutató linkek száma és minősége határozta meg, hogy az oldal milyen pozícióba kerül az organikus találatok között. A Google is ezt a módszert használta 1996-tól kezdődően. Jelenleg a SEO Budapesten és Magyarországon szinte teljes mértékben a Google keresőjére történik, mivel ez vált egyeduralkodóvá több országban, köztük hazánkban is. Ugyanakkor más keresők is jelen vannak, lényegesen kisebb részesedéssel: ilyen többek között az Egyesült Államokban a Microsoft keresője, a Bing, a Yahoo, az Ask.com vagy az AOL, de egy-egy országban vannak más, elterjedtebb keresők is, ilyen például Oroszországban a Yandex, mely ott egyeduralkodó.

SEO TÉNYEZŐK

A találati lista sorrendje tehát az algoritmusok által figyelembe vett SEO tényezők alapján épül fel. Ezeket alapvetően két csoportba tudjuk sorolni:

  1. ON-PAGE SEO Ebbe beletartozik minden olyan tényező, melyre hatással lehetsz a saját weboldaladon. Ide tartoznak a technikai részletek, melyek alapvetően fontosak annak érdekében, hogy a Google figyelembe vegye és rangsorolja a weboldaladat. Az on-page SEO részét képezi még többek között a weboldal felépítése, a weboldal sebessége, a tartalma. Ezekről nagyon részletesen a SEO rangsorolási tényezőkről szóló anyagunkban olvashatsz.
  2. OFF-PAGE SEO Az on-page SEO mellett a másik nagy kategóriába azok a tényezők tartoznak, melyekre kicsit nehezebben tudsz befolyást gyakorolni. Ilyen tipikus off-page SEO tényezőt jelentenek a külső linkek, melyek a weboldaladra mutatnak más weboldalakról. Minél több és jobb weboldalon jelennek meg linkek a weboldaladra, annál jobb helyezést érsz el a Google találtai oldalain. A SEO-ra tehát ezen tényezők összességeként kell tekinteni, és nem szabad elveszni egy-egy elemében, például a linképítésben vagy a kulcsszavak használatában. A SEO-ban vannak ugyan gyors eredményeket hozó megoldások, ezek azonban csak rövid távon eredményesek. A keresőoptimalizálás egy hosszú távú munka, mely nem hoz azonnali eredményeket. Tehát, ha egy bizonyos keresőkifejezésre az első helyet szeretnéd megszerezni, akkor az a dolgod, hogy abban a témában a Te weboldalad kínálja a legjobb választ. Ehhez kell a kiváló tartalom, a technikailag helytálló oldal, a jó felhasználói élmény és a biztonságos weboldal. Ezek mindegyikét figyelembe kell venni, amikor a weboldalad optimalizálni akarod a keresőre. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keresooptimalizalasbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4512560267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.